nieuws

Nieuws

Koffie en food pairing

Koffie en food pairing

Vaak nemen we bij de koffie iets zoets. Maar wist je dat sommige koffie het ook heel goed doet bij hartige smaken?

Friszuur, fruitig en bloemig, dit zijn smaaktermen die je niet direct verwacht bij koffie. Toch kan koffie je echt verrassen. Net als wijn heeft koffie die uit één gebied komt een eigen specifieke smaak. Spicy en kruidige smaken vind je bijvoorbeeld vooral in koffie uit Indonesië. En zoete en intense smaken van chocolade en noten vind je in bonen uit Zuid-Amerika.

Foodpairing

Wist je dat je met koffie ook heel goed kunt foodpairen? Natuurlijk met iets zoets als een gebakje of een koekje. Maar juist bij single origin koffie, die vaak niet eens bitter is, kan er ook een hele mooie hartige smaak naast gegeten worden. Een zachte koffie met een bloemig en fruitig karakter zoals een koffie uit Santa Ana, El Salvador gaat heel goed als filterkoffie naast het hartige van Parmezaanse kaas. Echt, probeer het maar!

‘Zomaar’ een koekje bij de koffie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Bestel de bijzondere bacchi origins in de webshop.