Onze koffie

Bacchi origins

Exclusief geselecteerd

Bacchi origins zijn single origin koffies met een verhaal. Elke variant bestaat uit één specifieke koffieboon uit één gebied. Door de hoeveelheid zon, vochtigheid en hoogte zijn de omstandigheden in deze gebieden optimaal voor het verbouwen van koffie. De koffiebessen voor de bacchi origins zijn handgeplukt en gesorteerd, waardoor alleen de allerbeste bonen overblijven. 

De bonen worden op kleine schaal en met zorg gebrand. Hierdoor krijgt de koffie haar specifieke delicate smaakprofiel. Bacchi origins zijn medium roast en daardoor perfect voor espresso of een pittige filterkoffie. Voor de liefhebber die houdt van bijzondere en exclusieve koffie. 

bekijk de koffie's }

Bacchi Moments

Roasting

De smaak van bacchi

In ons koffie assortiment zijn er twee keuzes: basic originals en  origins. Onder bacchi basic orginals vallen de City roast, French Roast en Italian Roast. Hierbij gaan we uit van hoe donker je kan branden. Een andere bacchi basic original is de klassieker Brazil, een absolute favoriet, die bestaat uit verschillende bonen uit Brazillië. Naast het branden melangeren we de koffie voordat we gaan branden. We gebruiken hiervoor meerdere soorten arabica bonen.

Bij bacchi origins gaan we uit van klassieke gebieden uit bekende koffielanden. De landen die wij gekozen hebben zijn El Salvador, Nicaragua en Ethiopië. Lees meer over bacchi origins.

bekijk de koffie's }

Bacchi Moments

Even rust, even opladen, koffie van bacchi, rijke smaak, heerlijke aroma, puur genieten, andere koffie, koester het moment met bacchi. Bacchi is een nieuw koffiemerk, ontwikkeld voor de Noord-Europese markt. De kenmerkende krachtige smaken zijn afkomstig van een 100% Arabica boon, verkregen uit een eerlijke productie.

Video

Farmers

Onze boeren uit Braziliƫ

Onze koffie bestaat uit 100% Arabica bonen. De koffiebonen dragen het fairtrade keurmerk, dat betekent een beter bestaan voor onze boeren en op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. Onze koffie is dus goed voor de boeren èn goed voor jou.

Fair Trade

Wat maakt onze bonen zo speciaal?

Wij, van bacchi, willen dat buiten het feit dat de koffieboon van topkwaliteit is, er ook een eerlijk productieproces wordt gehanteerd. Om deze reden kent de 100% Arabica boon zijn oorsprong in gebieden waar de normen van Max Havelaar worden gehanteerd. Deze normen zijn gericht op een beter bestaan van de kleine boeren- en arbeidersfamilies in ontwikkelingslanden op economisch, sociaal en milieugebied. Voor meer informatie over de criteria zie www.maxhavelaar.nl.

Coffee Kids

De boeren zijn belangrijk voor ons

Bacchi is donateur van Coffee Kids. Deze organisatie bekommert zich over het welzijn van families en kinderen van koffieboeren, door ze betere leefomstandigheden te bieden op het gebied van scholing, hygiëne en gezondheidszorg. Naast eerlijke productie gebruikt bacchi bij de verkoop, disposables die hoofdzakelijk van afbreekbaar materiaal zijn gemaakt. Hiermee wil bacchi een bijdrage leveren aan een beter milieu. Voor meer informatie zie www.coffeekids.org